Chemical Exposure

chemicalExposre
Artists:


Dominik Đamić - bass
Davor Šimunović - guitar
Hrvoje Artuković - guitar, vocal
Goran Ivanković - drums
Tomislav Debelić - vocal

Links:

https://www.facebook.com/chemicalexposure/
https://chemicalexposure.bandcamp.com/releases
 
 

Ideja o projektu koji je kasnije dobio ime 'Chemical Exposure' je isplivala na površinu u ljeto 2013. godine u Slavonskom Brodu, Hrvatska.

Ogorčeni glazbenom scenom, zatrovanim umovima mase, onečišćenim zrakom kemikalijama i zagađenom okolinom u rodnom gradu Slavonskom Brodu, mlade metal snage se udružuju u kreiranju onog što najbolje znaju a to je stvaranje metal glazbe, kroz koju ukazuju na loše stanje društva u kojem se nalaze te kroz koju se bore za opstanak, uz brze i kompleksne gitarske rifove te žestoke ritmove na bubnju popraćeni dubokim neartikuliranim glasovima.

Nakon dugogodišnje pauze u stvaranju glazbe, Obrad (Hrvoje Artuković) bivši član domaćih Slavonsko Brodskih bandova Overlord', 'Necromaniac' i 'Kult Perunov' se odlučio na stvaranje nečeg izumrlog na ovim područjima. Predložio je ideju o stvaranju death thrash metal projekta svom dugogodišnjem prijatelju Piletu (Filip Krišto) koji je u to vrijeme svirao u domaćim hard rock, heavy metal sastavima ''Fuel'' i ''Wishbone''. Sastav CE napokon ima potpun lineup sa Tomom na vokalu, Gocom na bubnju, Šimetom na gitari, Sinom na basu i Obradom na gitari i vokalu. Jesen 2016. godine band izdaje svoj prvi full-lenght album ''Sick Mutant Society'' koji je snimljen i masteriziran u studiu ''Armageddon'' u Osijeku.